Menn som ingen treng- Forfattersamtale på Ny-Krohnborg

Det er veldig kjekt å kunne ønske velkommen til en ny litteraturkveld på Ny-Krohnborg Kultursenter. Kvelden er samarbeid mellom Bergenhus og Årstad Kulturkontor, Områdesatsingen i Bergen Kommune og Løvstakken Frivilligsentral. Sist gang hadde vi gleden av å få besøk av Einar Økland og Marit Eikemo, som snakket om hvordan hjemsted og omgivelser formet dem som forfattere. Denne gangen har samtalen arbeidstittelen "Menn som ingen treng" etter Frode Gryttens novellesamling som kom ut i høst. Da passer det bra at Frode Grytten er en av kveldens to gjester, og at han får selskap av debutant Jan Kristoffer Dale som nylig utga novellesamlingen "Arbeidsnever". Trykk videre for å lese mer.

Det er veldig kjekt å kunne ønske velkommen til en ny litteraturkveld på Ny-Krohnborg Kultursenter. Kvelden er samarbeid mellom Bergenhus og Årstad Kulturkontor, Områdesatsingen i Bergen Kommune og Løvstakken Frivilligsentral.

Sist gang hadde vi gleden av å få besøk av Einar Økland og Marit Eikemo, som snakket om hvordan hjemsted og omgivelser formet dem som forfattere. Denne gangen har samtalen arbeidstittelen "Menn som ingen treng" etter Frode Gryttens novellesamling som kom ut i høst. Da passer det bra at Frode Grytten er en av kveldens to gjester, og at han får selskap av debutant Jan Kristoffer Dale som nylig utga novellesamlingen "Arbeidsnever". Begge skriver om menn som faller utenfor og ikke helt finner seg til rette, og tema for kveldens samtale er mannsrollen i dagens samfunn, arbeiderklassen og novellesjangeren. Kvelden blir ledet av Charlotte Myrbråten, prosjektleder for Bergen Leser ved Bergen Offentlige Bibliotek, og teater- og musikkritiker, blant mye annet. 


Under kan du lese mer om forfatterne, og del gjerne arrangementet med andre. 


Jan Kristoffer Dale, født i 1984, er oppvokst i Froland, og bor i dag i Grimstad. Han har jobbet på bryggeri og er tidligere student ved Skrivekunstakademiet i Bergen. Han har publisert flere noveller. Arbeidsnever er hans første bok. Boken fikk strålende anmeldelser, og en ringrev som Ingvar Armbjørn uttalte at, «Arbeidsnever har blitt en av de fineste novellesamlingene innen 'røff bygde-realisme', siden Kyrre Andreassen debuterte med Det er her du har venna dine, i 1997. Og det er jo en god stund siden.» 
Ingvar Ambjørnsen

Frode Grytten trenger nok ingen presentasjon, men her kommer en allikevel. Han er født i Bergen og vokste opp i Odda i Hardanger, og tar i sine bøker ofte utgangspunkt i miljøet i Odda. Senere studerte han i Bergen, og har siden bodd der. En tid var han journalist i avisa Bergens Tidende, men har etter hvert blitt forfatter på heltid.
For romanen Bikubesong fikk han Brageprisen i 1999 og ble nominert til Nordisk råds litteraturpris. Bikubesong er oversatt til flere språk. I tillegg er det laget et teaterstykke på grunnlag av boka. 28. mars 2006 ble han tildelt Rivertonprisen 2005 for Flytande bjørn.

Charlotte Myrbråten sier om selv i et intervju at kroppen er fra Drammen, men hjertet er i Bergen. Jeg er musikk- og teaterkritiker i Bergens Tidende, Aftenposten og Klassekampen og debattredaktør i Fett. Jeg arrangerer konserter under navnet Full Pop og spiller litt musikk ute. Glad i sport og spel og tidsskrift. Driver nynorsk- og tilbudsbloggen Superforbrukaren: http://superforbrukeren.blogg.no/


 Hun jobber fortiden med satsingen Bergen Leser på Bergen Offentlige Bibliotek, og det utrolig kjekt å ha med en så kyndig moderator for kveldens forfattersamtale. 

Velkommen!

2021 © Løvstakken frivilligsentral